Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Lepsza strona grillowania!

Wyjazdowe Warsztaty Grillowania - Szkoła Grillowania Grill&Ogród

Zaproś Szkołę Grillowania Grill&Ogród do swojej firmy, na event dla klientów lub imprezę w ogrodzie! Wraz z marką Napoleon zorganizujemy Warsztaty Grillowania w dowolnym miejscu w Polsce! Nie czekaj, zarezerwuj termin już dziś!

Czytaj więcej

Grille markowe 2023-10-04

Odkryj sztukę wędzenia z wędzarkami Borniak - Twoja droga do wyjątkowego smaku!

Wędzenie jedzenia dla poprawy jego smaku to tradycja, która przetrwała wieki. Nasi przodkowie traktowali wędzenie jedzenia jako metodę jego przechowywania. Teraz robimy to, ponieważ daje wspaniały smak.

Czytaj więcej

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Zapraszamy na warsztaty z robienia pizzy na grillu, prowadzone przez najlepszego specjalistę w tej dziedzinie - Jerzego Sobieniaka. Dowiesz się, jak wybrać odpowiednią mąkę, przygotować idealne ciasto i dodatki do pizzy, a także jak kontrolować wypiek na grillu.

Czytaj więcej

Grille markowe 2023-03-06

Wybieramy grilla i drewno do wędzenia

Chcesz zacząć wędzić z użyciem grilla? Nie wiesz jak zacząć? Wspólnie z nami wybierz idealnego grilla. Podpowiemy Ci również, jakie drewno będzie najlepsze do wędzenia. Zainteresowani? To zaczynamy!

Czytaj więcej

Jakie ryby są idealne do grillowania? Sprawdź!

Ryby przygotowywane na grillu to zupełnie inna bajka, niż te z patelni. Są soczyste i chrupiące. Podawane z dodatkiem ziół i masła smakują wyśmienicie. Żeby grillowanie ryb stało się Twoim weekendowym nawykiem, to musisz wiedzieć, jak się do tego zabrać. Poniżej znajdziesz praktyczne wskazówki!

Czytaj więcej

Karnawałowe dania z grilla - kaczka po azjatycku według Jerzego Sobieniaka

Uwielbiamy świętować, a jest ku temu okazja. Karnawał trwa w najlepsze, czas zaplanować coś dobre i oczywiście z grilla. Mamy dla Was coś specjalnego, kaczkę po azjatycku z warzywami według przepisu Jerzego Sobieniaka.

Czytaj więcej

Grille markowe 2023-01-13

Karnawałowe grillowanie ze znajomymi

Karnawał to czas radości i dobrej zabawy, dla nas dobra zabawa nieodłącznie kojarzy się z grillowaniem! Za oknem zima, ale to nic straconego przecież sezon grillowy trwa cały rok, jeżeli jednak jest deszczowo i ponuro wtedy genialnym rozwiązaniem będzie grill elektryczny (link) na którym przygotujemy aromatyczne i smaczne dania, które dodadzą wyjątkowego charakteru naszej karnawałowej imprezie oraz będą świetną atrakcją dla naszych gości.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-28

Sylwester z grillem - smaczna i atrakcyjna zabawa!

Nie wybierasz się na żaden bal ani przyjęcie, bo spędzasz ostatnią noc 2022 roku w domu? I świetnie! Urządź niezapomnianą domówkę dla rodziny i przyjaciół z grillowanymi, sylwestrowymi smakołykami. Ta opcja ma wiele plusów, a najważniejszy z nich jest taki, że to Ty i Twoi goście zdecydujecie o menu! Jaki grill sprawdzi się w tej sytuacji najlepiej oraz jakie potrawy możesz przygotować na ten wyjątkowy wieczór, żeby oczarować uczestników Sylwestra z grillem? Przeczytaj poniższy wpis.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-27

Grill na pellet - dlaczego warto z niego korzystać?

Czy słyszałeś już o ofercie grilli, które są zasilane pelletem? Jaka jest zasada ich działania i czy łatwo się je rozpala? Czy warto się zainteresować tym rodzajem urządzeń i jaką przewagę ma grill na pellet nad grillem węglowym i gazowym? Wszystko, co musisz wiedzieć o grillu na pellet, znajdziesz w poniższym artykule.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-23

Grill gazowy CAMPINGAZ Onyx S Seria 4 - nowoczesna technologia i solidne wykonanie! [RECENZJA]

Grill gazowy CAMPINGAZ Onyx S Seria 4 to nowoczesna technologia prosto z Francji. Czym się charakteryzuje ten grill, jakie rozwiązania w nim zastosowano oraz co można na nim przygotować? Przeczytaj poniższą recenzję - być może okaże się, że znalazłeś właśnie grill, którego tak długo szukałeś!

Czytaj więcej

Świąteczne grillowanie – wyjątkowy czas dla fanów dań z rusztu!

Święta to czas, który spędzamy z bliskimi nam ludźmi: rodziną i przyjaciółmi. Warto zadbać o niepowtarzalną atmosferę podczas tych spotkań, a pomoże nam ją zbudowaćmiędzy innymi wspólne biesiadowanie i spożywanie pysznych, świątecznych dań… z grilla. Tak, tak - proponujemy Wam oprócz tradycyjnych, bożonarodzeniowych dań postawić na stole również oryginalne potrawy z rusztu. Zwłaszcza, że wysokiej klasy grille pozwalają przyrządzać naprawdę niebanalne i pyszne potrawy.

Czytaj więcej

Karnawałowe marchewki w RABie grzybowym

Marchewki wrzucamy do gotującej się wody (wodę możemy z aromatyzować tymiankiem, czosnkiem i grzybami), gotujemy 2 minuty od ponownego zagotowania się wody. Gorące marchewki doprawiamy od razu naszym skomponowanym RABem. Grillujemy w temperaturze 180°C przez 10 minut do mocnego zarumienienia z każdej strony.

Czytaj więcej

Świąteczna kapusta z grilla

Wodę zagotować z grzybami, solą i cukrem, włożyć całą główkę kapusty na 10 minut od ponownego zagotowania się wody. Ciepłą sparzoną kapustę posypujemy obficie z każdej strony naszym ulubionym RABem. Kapustę szczelnie owijamy folią spożywczą na 30 minut, aby kapusta się zaparzyła. Po tym czasie grillujemy całą kapustę w temperaturze 180C przez jakieś 60 minut. Na koniec smarujemy naszym ulubionym sosem.

Czytaj więcej

Świąteczny schab z grilla

Cebule kroimy w pióra, schab zaś nacinamy co 1,5 cm na 3/4 grubości schabu i obficie solimy i pieprzymy wewnątrz kieszonek i po zewnętrznej stronie. Cebule umieszczamy pomiędzy każdym naciętym plastrem schabu wraz z rozmarynem. Schab przekłuwamy tradycyjną metalową szpatułką do szaszłyków. Wiążemy dratwą i tak przygotowanego kładziemy na rozgrzanego do 200°C grilla na 40-45 minut (aż osiągnie wewnątrz temperaturę 65°C).

Czytaj więcej

Świąteczna rolada z łososia

Grzbiet łososia ścinamy do wysokości części brzusznej. Nacinamy nasza rybę co 1 cm w jedna i druga stronę tak aby powstała krateczka. Odkrojoną wcześniej cześć ryby drobno siekamy i dodajemy ulubiony RAB (solidna porcje). Tak powstała pastę wciskamy w naszego łososia dokładnie w nacięcia. Rybę składamy w pół i wiążemy dratwą (potrzebujemy 5 długości ryby). Tak przygotowana rybę obtaczamy w gruboziarnistej soli. Grillujemy na Planchy przez 20 minut po 10 minut z każdej strony w temperaturze 180C.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-06

Jaki prezent pod choinkę dla fana grillowania?

Zbliżają się Święta, więc warto wybrać już teraz upominki dla najbliższych. Jeśli szukasz prezentu dla fana grillowania to koniecznie przeczytaj ten artykuł. Polecamy w nim najciekawsze - naszym zdaniem - gadżety, które docenią zarówno doświadczeni grill masterzy, jak i ci, dopiero rozpoczynający swoją przygodę z grillowaniem. Akcesoria to bardzo praktyczny i przydatny prezent dla fana grillowania. Sugerujemy wybór oryginalnych i dedykowanych konkretnym markom produktów, które są nie tylko kompatybilne z grillami danej marki, ale też wykonane z najwyższej jakości, trwałych materiałów, objętych wieloletnią gwarancją.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-13

Co musisz wiedzieć o zimowym grillowaniu?

Prawdziwy grill master zimy i niskich temperatur się nie boi i słusznie, bo grillowanie zimą to świetna sprawa. Trzeba tylko wiedzieć o nim kilka rzeczy: jakie paliwo i jaki rodzaj grilla będzie dobrym wyborem oraz jaki typ urządzenia sprawdzi się najlepiej.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-12

Party grillowe zimą – jak grillować przy niskich temperaturach?

Zima to nie powód, żeby zrezygnować z soczystych steków, pieczeni z rusztu, grillowanych skrzydełek, aromatycznych, esencjonalnych warzyw… Jak sprawić, żeby grillowanie zimą było również przyjemne i smaczne? Wystarczy zadbać o kilka spraw.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-09

Jak przechowywać grilla w sezonie zimowym?

Zakończyłeś sezon grillowy i nie planujesz przygotowywać dań z rusztu aż do wiosny? Zadbaj już teraz o to, żeby nieużywany grill był gotowy do odpalenia wraz z początkiem nowego sezonu. Oto co musisz zrobić.

Czytaj więcej

Karkówka marynowana w kiwi

Karkówkę kroimy w plastry o grubości 2cm, tenderyzujemy dokładnie mięso- ewentualnie rozklepujemy na 0,5cm kotlety w między czasie robimy marynatę: kroimy kiwi, dolewamy wody delikatnie solimy – wszystko miksujemy i zalewamy taką marynatą naszą karkówkę, pozostawiamy na 6h aby mięso skruszało.

Czytaj więcej