Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Lepsza strona grillowania!

Karnawałowe dania z grilla - kaczka po azjatycku według Jerzego Sobieniaka

Uwielbiamy świętować, a jest ku temu okazja. Karnawał trwa w najlepsze, czas zaplanować coś dobre i oczywiście z grilla. Mamy dla Was coś specjalnego, kaczkę po azjatycku z warzywami według przepisu Jerzego Sobieniaka.

Czytaj więcej

Grille markowe 2023-01-13

Karnawałowe grillowanie ze znajomymi

Karnawał to czas radości i dobrej zabawy, dla nas dobra zabawa nieodłącznie kojarzy się z grillowaniem! Za oknem zima, ale to nic straconego przecież sezon grillowy trwa cały rok, jeżeli jednak jest deszczowo i ponuro wtedy genialnym rozwiązaniem będzie grill elektryczny (link) na którym przygotujemy aromatyczne i smaczne dania, które dodadzą wyjątkowego charakteru naszej karnawałowej imprezie oraz będą świetną atrakcją dla naszych gości.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-28

Sylwester z grillem - smaczna i atrakcyjna zabawa!

Nie wybierasz się na żaden bal ani przyjęcie, bo spędzasz ostatnią noc 2022 roku w domu? I świetnie! Urządź niezapomnianą domówkę dla rodziny i przyjaciół z grillowanymi, sylwestrowymi smakołykami. Ta opcja ma wiele plusów, a najważniejszy z nich jest taki, że to Ty i Twoi goście zdecydujecie o menu! Jaki grill sprawdzi się w tej sytuacji najlepiej oraz jakie potrawy możesz przygotować na ten wyjątkowy wieczór, żeby oczarować uczestników Sylwestra z grillem? Przeczytaj poniższy wpis.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-27

Grill na pellet - dlaczego warto z niego korzystać?

Czy słyszałeś już o ofercie grilli, które są zasilane pelletem? Jaka jest zasada ich działania i czy łatwo się je rozpala? Czy warto się zainteresować tym rodzajem urządzeń i jaką przewagę ma grill na pellet nad grillem węglowym i gazowym? Wszystko, co musisz wiedzieć o grillu na pellet, znajdziesz w poniższym artykule.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-23

Grill gazowy CAMPINGAZ Onyx S Seria 4 - nowoczesna technologia i solidne wykonanie! [RECENZJA]

Grill gazowy CAMPINGAZ Onyx S Seria 4 to nowoczesna technologia prosto z Francji. Czym się charakteryzuje ten grill, jakie rozwiązania w nim zastosowano oraz co można na nim przygotować? Przeczytaj poniższą recenzję - być może okaże się, że znalazłeś właśnie grill, którego tak długo szukałeś!

Czytaj więcej

Świąteczne grillowanie – wyjątkowy czas dla fanów dań z rusztu!

Święta to czas, który spędzamy z bliskimi nam ludźmi: rodziną i przyjaciółmi. Warto zadbać o niepowtarzalną atmosferę podczas tych spotkań, a pomoże nam ją zbudowaćmiędzy innymi wspólne biesiadowanie i spożywanie pysznych, świątecznych dań… z grilla. Tak, tak - proponujemy Wam oprócz tradycyjnych, bożonarodzeniowych dań postawić na stole również oryginalne potrawy z rusztu. Zwłaszcza, że wysokiej klasy grille pozwalają przyrządzać naprawdę niebanalne i pyszne potrawy.

Czytaj więcej

Karnawałowe marchewki w RABie grzybowym

Marchewki wrzucamy do gotującej się wody (wodę możemy z aromatyzować tymiankiem, czosnkiem i grzybami), gotujemy 2 minuty od ponownego zagotowania się wody. Gorące marchewki doprawiamy od razu naszym skomponowanym RABem. Grillujemy w temperaturze 180°C przez 10 minut do mocnego zarumienienia z każdej strony.

Czytaj więcej

Świąteczna kapusta z grilla

Wodę zagotować z grzybami, solą i cukrem, włożyć całą główkę kapusty na 10 minut od ponownego zagotowania się wody. Ciepłą sparzoną kapustę posypujemy obficie z każdej strony naszym ulubionym RABem. Kapustę szczelnie owijamy folią spożywczą na 30 minut, aby kapusta się zaparzyła. Po tym czasie grillujemy całą kapustę w temperaturze 180C przez jakieś 60 minut. Na koniec smarujemy naszym ulubionym sosem.

Czytaj więcej

Świąteczny schab z grilla

Cebule kroimy w pióra, schab zaś nacinamy co 1,5 cm na 3/4 grubości schabu i obficie solimy i pieprzymy wewnątrz kieszonek i po zewnętrznej stronie. Cebule umieszczamy pomiędzy każdym naciętym plastrem schabu wraz z rozmarynem. Schab przekłuwamy tradycyjną metalową szpatułką do szaszłyków. Wiążemy dratwą i tak przygotowanego kładziemy na rozgrzanego do 200°C grilla na 40-45 minut (aż osiągnie wewnątrz temperaturę 65°C).

Czytaj więcej

Świąteczna rolada z łososia

Grzbiet łososia ścinamy do wysokości części brzusznej. Nacinamy nasza rybę co 1 cm w jedna i druga stronę tak aby powstała krateczka. Odkrojoną wcześniej cześć ryby drobno siekamy i dodajemy ulubiony RAB (solidna porcje). Tak powstała pastę wciskamy w naszego łososia dokładnie w nacięcia. Rybę składamy w pół i wiążemy dratwą (potrzebujemy 5 długości ryby). Tak przygotowana rybę obtaczamy w gruboziarnistej soli. Grillujemy na Planchy przez 20 minut po 10 minut z każdej strony w temperaturze 180C.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-12-06

Jaki prezent pod choinkę dla fana grillowania?

Zbliżają się Święta, więc warto wybrać już teraz upominki dla najbliższych. Jeśli szukasz prezentu dla fana grillowania to koniecznie przeczytaj ten artykuł. Polecamy w nim najciekawsze - naszym zdaniem - gadżety, które docenią zarówno doświadczeni grill masterzy, jak i ci, dopiero rozpoczynający swoją przygodę z grillowaniem. Akcesoria to bardzo praktyczny i przydatny prezent dla fana grillowania. Sugerujemy wybór oryginalnych i dedykowanych konkretnym markom produktów, które są nie tylko kompatybilne z grillami danej marki, ale też wykonane z najwyższej jakości, trwałych materiałów, objętych wieloletnią gwarancją.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-13

Co musisz wiedzieć o zimowym grillowaniu?

Prawdziwy grill master zimy i niskich temperatur się nie boi i słusznie, bo grillowanie zimą to świetna sprawa. Trzeba tylko wiedzieć o nim kilka rzeczy: jakie paliwo i jaki rodzaj grilla będzie dobrym wyborem oraz jaki typ urządzenia sprawdzi się najlepiej.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-12

Party grillowe zimą – jak grillować przy niskich temperaturach?

Zima to nie powód, żeby zrezygnować z soczystych steków, pieczeni z rusztu, grillowanych skrzydełek, aromatycznych, esencjonalnych warzyw… Jak sprawić, żeby grillowanie zimą było również przyjemne i smaczne? Wystarczy zadbać o kilka spraw.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-11-09

Jak przechowywać grilla w sezonie zimowym?

Zakończyłeś sezon grillowy i nie planujesz przygotowywać dań z rusztu aż do wiosny? Zadbaj już teraz o to, żeby nieużywany grill był gotowy do odpalenia wraz z początkiem nowego sezonu. Oto co musisz zrobić.

Czytaj więcej

Karkówka marynowana w kiwi

Karkówkę kroimy w plastry o grubości 2cm, tenderyzujemy dokładnie mięso- ewentualnie rozklepujemy na 0,5cm kotlety w między czasie robimy marynatę: kroimy kiwi, dolewamy wody delikatnie solimy – wszystko miksujemy i zalewamy taką marynatą naszą karkówkę, pozostawiamy na 6h aby mięso skruszało.

Czytaj więcej

Baseny ogrodowe 2022-10-28

Jacuzzi ogrodowe - gorący sposób na chłodne dni i wieczory!

Marzysz o SPA otwartym non-stop, z pobytem bez ograniczeń czasowych i tłumów obcych ludzi? Sprezentuj sobie jacuzzi ogrodowe - wyłącznie do Twojej dyspozycji oraz jedynie gości, których sam do siebie zaprosisz. Chłodne wieczory mogą być równie atrakcyjne, jak te w środku lata, a dodatkowo pełne wymiernych korzyści dla zdrowia.

Czytaj więcej

Przyprawy na grilla - podkreślaj smak swoich dań w oryginalny sposób!

Przyprawy na grilla oraz sosy i keczupy mają jedno, niebagatelne zadanie: podkreślić różnorodny smak potraw z grilla. I chociaż supermarketowe półki są ich pełne, to warto pokusić się o skorzystanie z produktów marek, które specjalizują się w produktach dedykowanych daniom z grilla. Poniżej przedstawiamy rekomendowane przez nas przyprawy na grilla czterech cenionych marek.

Czytaj więcej

Grille markowe 2022-10-24

Grill gazowy Broil King Baron 490 - najwyższy komfort grillowania! [RECENZJA]

Grill Broil King Baron 490 na gaz ziemny to mobilna kuchnia ogrodowa klasy premium, z eleganckim designem, służąca do przygotowywania wyśmienitych i różnorodnych potraw dla dużej ilości osób. Grill Broil King Baron 490 od lat cieszy się popularnością wśród amatorów grillowania, a teraz ulepszono jeszcze jego najważniejsze funkcje oraz dodano kolejne, które niezwykle podnoszą komfort grillowania. Poniżej recenzujemy najistotniejsze z nich.

Czytaj więcej

Wołowina na grilla - kompedium wiedzy

Wołowina z grilla jest jedną z najpopularniejszych potraw na całym świecie, a my, Polacy upodobaliśmy ją sobie szczególnie. Warto dowiedzieć się więcej o tym mięsie, żeby wykorzystać jego najlepsze kawałki (takie jak rozbratel czy antrykot) do przygotowania wyjątkowo soczystych i smacznych dań. Podstawą jest oczywiście odpowiednie mięso, bo wołowina z grilla sama w sobie nie wymaga zbyt wielu dodatków.

Czytaj więcej

Schab wieprzowy z grilla

Mięso luzujemy ze wszystkich błon nacieramy obficie solą i mielonym kminem rzymskim całość obkładamy świeżymi gałązkami tymianku i związujemy dratwą. Grillujemy metodą pośrednią (metoda patrz film) w temperaturze 120-150°C przy użyciu wiórek wędzarniczych – wcześniej namoczonych w wodzie, my użyliśmy wiórek o aromacie whiskey ale tak naprawdę wybór pozostawiamy Wam w zależności od upodobań. Dobrze jest skorzystać z termometru analogowego (jeśli takowego nie posiadamy to przybliżony czas wynosi 50 minut, jeśli schab był w temperaturze pokojowej), schab wyciągamy jak osiągnie temperaturę 58°C i zostawiamy do odpoczynku na 5-6 minut – w tym czasie nasz schab dobije do jakiś 62°C.

Czytaj więcej