Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Połączyła nas miłość do grillowania!

Jak rozpoczęła się współpraca z Jurkiem Sobieniakiem?

Dzień jak co dzień, pełen pracy, klientów, telefonów - jednym słowem: sezon grillowy w pełni! I nagle wpada do nas Jurek Sobieniak - grille pooglądać, rozumiecie? Wymagający gość, bo jeśli go dobrze znacie, to na grillowaniu zna się jak mało kto. Jurek prowadzi między innymi programy „Zgrillowani” oraz „M jak mięso” na antenie Kuchni Plus. Jest również autorem książek kulinarnych. Napisał między innymi „STREET FOOD – Głód ulicy” - swoisty przewodnik po coraz bardziej popularnym u nas trendzie jedzenia na świeżym powietrzu. Jest także właścicielem bistro Sypka Mąka, Sypka Mąka i Masło i restauracji Baraban. Współpracuje też z innymi restauratorami, dla których przygotowuje autorskie menu. Podsumowując, Jurek jest Grill Masterem na pełnym ogniu, czy tam gazie - zależy, jakiego grilla używa. ;) Jak to się wszystko zaczęło w naszym salonie? Sami przeczytajcie. 

 

Współpracujemy? Jurek Sobieniak jest na tak!

Jurek Sobieniak, entuzjasta nowinek i gadżetów, był pod wrażeniem tego, co zastał w naszym salonie. Chodził, oglądał i wzdychał nie wiedząc na co się zdecydować. Dlatego ruszyliśmy z odsieczą, żeby pomóc mu wybrać grill idealny i odpowiednie do tego akcesoria. Można powiedzieć, że między nami a Jurkiem zaiskrzyło od razu, bo mieliśmy mnóstwo wspólnych tematów. Połączyły nas rozważania o wyższości soczystej karkóweczki nad udkami kurczaka i inne miłe sercu i podniebieniu sprawy. Tak więc my z zapałem opowiadaliśmy o naszych grillach, a Jurek zapalił się do współpracy z nami. 

Tak powstała lepsza strona grillowania, gdzie będziemy zachęcać do wykorzystywania w pełni swojego grilla, a wraz z Jurkiem będziemy Was edukować w tym zakresie, uczyć, szkolić i prezentować autorskie przepisy.

 

Jurek Sobieniak na Święcie Zakochanych w grillowaniu

Co prawda święto zakochanych jest 14 lutego, ale my postanowiliśmy nie czekać tak długo. 14 maja w naszym salonie na Modlińskiej 272 obchodziliśmy wraz z Jurkiem Sobieniakiem Święto Zakochanych w grillowaniu i wspólnie odkrywaliśmy lepszą jego stronę. W ramach tego święta Jurek przeprowadził warsztaty z grillowania połączone z degustacją. Frekwencja dopisała, odwiedziło nas wielu entuzjastów soczystych mięs i innych smacznych potraw. Jurek stojąc za sterami naszych grillów po raz kolejny udowodnił, że na grillowaniu zna się jak mało kto. Przygotował też rewelacyjne sezonowe dodatki, których przepisy znajdziecie na naszym Facebook\'u. Polecamy zajrzeć do Jurka na Instagrama - znajdziecie fantastyczny przepis na grillowane szparagi. ;) Goście, którzy nas tego dnia odwiedzili mieli prawdziwą ucztę dla podniebienia i wyszli z naszego salonu nie tylko z pełnymi żołądkami, ale i pełni inspiracji.

 

Zakochani w grillowaniu są wśród nas

W niedalekiej przyszłości Jurek  będzie obecny z nami coraz częściej, więc amatorzy dań z grilla powinni być bardzo usatysfakcjonowani. To, co możemy zdradzić na ten moment, to to, że Jurek będzie nagrywał dla nas autorskie filmy dotyczące szeroko pojętego grillowania i dzielił się oryginalnymi przepisami na naszym kanale YouTube. I niebawem czeka na Was kolejna niespodzianka - dla zakochanych w grillowaniu specjalne warsztaty. Będzie się działo!

 

Zachęcamy do śledzenia social mediów, gdzie  Jurek podrzuca kulinarne tipy i w pasjonujący sposób opowiada o sztuce gotowania. Warto na nie zaglądać, aby wiedzieć z czym co się je. Jerzy Sobieniak to niezwykle uroczy, pozytywny, obdarzony wspaniałym poczuciem humoru człowiek, który wie, jak przez żołądek trafiać do serca. Można się od niego naprawdę bardzo dużo nauczyć, a potem wykorzystać tę wiedzę na własnym ruszcie. A jeśli nie wiecie, w jaki grill zainwestować, Jurek Wam też podpowie. ;) A w razie czego macie nas! W grilliogrod.pl znajdziecie wszystko, co potrzeba, łącznie z fachową wiedzą i przede wszystkim z miłością do grillowania!