Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Zapraszamy na warsztaty z robienia pizzy na grillu, prowadzone przez najlepszego specjalistę w tej dziedzinie - Jerzego Sobieniaka.

Dowiesz się, jak wybrać odpowiednią mąkę, przygotować idealne ciasto i dodatki do pizzy, a także jak kontrolować wypiek na grillu.

Oczywiście, nie zabraknie również informacji o różnych rodzajach sera, pomidorów i wędlin, które najlepiej pasują do twojej ulubionej pizzy.

Do tego jeszcze zestaw przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów. Nie przegap tej wspaniałej okazji i zapisz się już dziś! – napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

Agenda warsztatów grillowych „Pizza zwana plackiem”:

Wstęp - wprowadzenie do historii pizzy i różnych rodzajów placków w różnych kulturach

Mąka - różne rodzaje mąki (polski typ, włoski typ), moc mąki i jej wykorzystanie, jak i z czego zrobić ciasto na pizzę, kontrolowanie wypieku, przygotowanie kulki pizzy, dojrzewanie ciasta, rozkręcanie placka do wypieku

Dodatki - wybór oliwy, różne odmiany pomidorów i najlepszy sos pomidorowy do wypieku pizzy, pasta filato (mozzarella i inne rodzaje sera)

Różnice między pizzą rzymską, nowojorską i napoletaną

Wędliny i dodatki - alpejski speck, szynka crudo, system apelacji CHNP, CHOG, GTS

Anti pasti - przygotowanie zestawu przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów (vitello tonnato, bruschetta, crostini, włosko francuska tapenada, ricotta sardo, grana padano, pecorino Romano)

 

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Czas trwania: 18:00-22:00

Cena: 499 zł/ os.

Miejsce: Akademia Grillowania ul. Puławska 48, Piaseczno

Zapisz się na warsztaty-napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl