Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Świąteczna kapusta z grilla

Gotuj z Jurkiem Sobieniakiem

Składniki:


- 4 l wody
- 1 kapusta gołąbkowa
- 3 Łyżki soli
- 1 łyżka cukru
- Garść grzybów suszonych
- 3 łyżki ulubionego RABa

świąteczna kapusta z grilla

Przygotowanie:

Wodę zagotować z grzybami, solą i cukrem, włożyć całą główkę kapusty na 10 minut od ponownego zagotowania się wody.

Ciepłą sparzoną kapustę posypujemy obficie z każdej strony naszym ulubionym RABem.

Kapustę szczelnie owijamy folią spożywczą na 30 minut, aby kapusta się zaparzyła.

Po tym czasie grillujemy całą kapustę w temperaturze 180C przez jakieś 60 minut. Na koniec smarujemy naszym ulubionym sosem.