Szparagowe love! Przepis na krem według Jurka Sobieniaka.
Sezon na szparagi w pełni, a my kochamy je w każdym wydaniu, nie tylko zgrillowane! Poniżej prezentujemy Wam autorski przepis na Krem Szparagowe love według Jurka Sobieniaka!
Składniki:
- Masło 70g
- sól 2g
- Szparagi Białe 1000g/9 szt
- Feta 1/2 szt
- Czosnek 2 szt
- Kolendra 1/2 doniczki
- Łyżka stołowa cukru
- 1 litr wody
Obieramy szparagi od główki po końce, łamiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka, dodajemy wyżej wymienione składniki. Gotujemy 10 min., następnie miksujemy na gładko. Na koniec miksowania dodajemy kolendrę. Dzięki kolendrze możemy śmiało serwować na ciepło jak i na zimno w postaci chłodnika z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek.
Klika dodatków. które możemy dodać na koniec:
- prażone pestki słonecznika
- pokruszony ser solan lub feta
- świeżo mielony pieprz
- grillowany chleb
…. i wuala! Idealne do grillowych potraw!
Smacznego! ;)
Bądź na bieżąco