Kategorie

Najczęściej kupowane

Informacje

Karnawałowe grillowanie ze znajomymi

Grille markowe

Karnawał to czas radości i dobrej zabawy, dla nas dobra zabawa nieodłącznie kojarzy się z grillowaniem!  

Za oknem zima, ale to nic straconego przecież sezon grillowy trwa cały rok, jeżeli jednak jest deszczowo i ponuro wtedy genialnym rozwiązaniem będzie grill elektryczny na którym przygotujemy aromatyczne i smaczne dania, które dodadzą wyjątkowego charakteru naszej karnawałowej imprezie oraz będą świetną atrakcją dla naszych gości.

Spotkanie takie możemy zorganizować na tarasie lub w domowej kuchni.

Co możemy przygotować na grillu elektrycznym? 

Na grillu elektrycznym przygotujemy praktycznie wszystko, ważne żeby trafić w gusta naszych gości.

Najlepiej sprawdzą się różnego rodzaje mięsa, obowiązkowo wcześniej zamarynowane oraz dużo kolorowych warzyw. Grill jest idealny do przygotowania różnego rodzaju przekąsek, również wegetariańskich. Produkty tak przyrządzone  nie tracą swoich wartości smakowych, a wręcz przeciwnie, zyskują niepowtarzalny smak. Przed samą imprezą możemy przygotować różne dodatki: sałaty, sosy i dipy, tak aby w trakcie spotkania móc ze spokojną głową zająć się grillowaniem i przyjaciółmi. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze domówki zaczynają i kończą się w kuchni. To wspaniały czas na spędzenie czasu w miłej atmosferze przy dobrym jedzeniu.

Przepis na soczyste burgery z karkówki wołowej

SKŁADNIKI:

Karkówka wołowa 2kg (przetłuszczona)

jeżeli jest za chuda to połączyć pół na pół z 1kg rosbratla

Sól – świeżo mielona

Pieprz – świeżo mielony

PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy na średnich oczkach i dzielimy na dwie połowy, jedna wychładzamy w lodówce a drugą zaś przemrażamy w taki sposób aby była możliwość przemielenia jej jeszcze raz w formie zamrożonej – czyli np. wkładamy do torby foliowej i spłaszczamy na kształt dużego płaskiego kotleta, dzięki temu mięso się szybciej zamrozi.

Zmieloną ponownie połówkę przemrożonego mięsa łączymy z mięsem pozostawionym w lodówce, wyrabiamy przez 5 minut – nie dłużej ponieważ mięso będzie twarde.

Z uzyskanej jednolitej masy formujemy 200gr kulki i każdą z nich układamy na papierze pergaminowym i przykrywamy drugim papierem przez który spłaszczamy kulkę do uzyskania burgera o grubości 1cm.

Każdego burgera smażymy 8 minut w temperaturze 250-280° przewracając co dwie minuty.

Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu. Doradzimy i pomożemy przy wyborze odpowiedniego grilla i akcesoriów.

Nasza Lepsza strona grillowania na YouTube SUBSKRYBUJ kanał